Det bedste tidspunkt at besøge Toscana på?

Toscana er dejlig året rundt, måske lige bortset fra januar og februar, hvor her godt kan blive lidt koldt.

Der er selvfølgelig rigtig mange, som vælger at besøge Toscana i sommerferien.

Men ligesom i resten af Italien kan der midt på sommeren blive varmt i Toscana, og særligt i august skal man desuden være opmærksom på, at italienerne selv holder ferie, hvilket betyder at nogle restauranter og butikker kan være lukkede.

Skoleferie og hurtigt af sted!
Er du afhængig af børnenes skoleferie, er det en rigtig god idé at rejse, så snart børnene får ferie. I den sidste del af juni og den første uge af juli er højsæsonen nemlig stadig i sin spæde start, og der er derfor færre turister. Det betyder også, at du har langt flere ledige ferieboliger at vælge imellem, og at du ofte kan få lidt mere for pengene – selv om temperaturerne også i denne periode må betragtes som ægte sommer.

Har du mulighed for at rejse i forårs- eller efterårsmånederne er der en del fordele forbundet hermed. Det er normalt billigere end i højsæsonen, og så slipper du for bilkø og mange turister. Vejret vil alligevel normalt være, hvad man kan sammenligne med en dejlig varm dansk sommer. Hvis du rejser i efteråret vil du også kunne nyde de lune aftener. I forårsmånederne er aftenerne lidt køligere, men til gengæld kan du nyde de smukke forårsfarver og alle blomsterne.

Særligt april, maj, juni og perioden fra slut august, september og indtil slutningen af oktober er gode tidspunkter at besøge Toscana.

Kulinariske sæsoner!

Man spiser godt i Toscana året rundt, men er man kulinarisk interesseret findes et af årets højdepunkter i svampesæsonen.

Hvis du er til vin, er efteråret også det bedste tidspunkt at besøge Toscana på. I løbet af denne årstid, er  der gang i vinmarkerne, da både store vinproducenter og små familievirksomheder arbejder på fuld tid for at lave deres vin. Da der sker så meget på denne tid af året, er det den ideelle årstid at tilmelde dig til en rundvisning på en lokal vingård og prøve alle de utrolige vine der laves på stedet.

Men de gastronomiske lækkerier er ikke kun vin. Det er nemlig på denne tid af året, at olivenlundene er fulde af landmænd, der høster deres afgrøder for at lave dem til en lækker kvalitets olivenolie. Der afholdes mange svampe, trøffel-og kastanje festivalerne i landsbyer i hele regionen på denne tid af året. Hvis I har lyst til at prøve at være med til at plukke oliven kan jeg sagtens arrangere en olivenplukkerferie.

 

print
Share